TAGMAG host stage tijdens 12Urenloop

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 11:43

Het is bijna zo ver: de 12Urenloop. Op woensdag 24 april strijden de Gentse studentenverenigingen en -clubs weer om de titel. En TAGMAG is ook dit jaar weer van de partij.

Het sportieve evenement is sinds 1984 niet meer weg te denken uit het Gentse studentenleven. Als je woensdagochtend langs het Sint-Pietersplein passeert, zal je niet naast de witte tenten kunnen kijken. In elke tent vind je een Gentse kring of vereniging, klaar om zoveel mogelijk rondjes te lopen en de overwinning mee naar huis te nemen.

Vorig jaar was het Hilok, het Hoger Instituut voor de studenten Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie die zegevierde, maar wie zal er dit jaar winnen?

Het startschot wordt om 9 uur 's ochtends gegeven door Sofie Bracke. De wedstrijd duurt 12 uur, zoals de naam al aangeeft, en eindigt om 21 uur met het hijsen van de zwart-witte vlag.

Elk uur veranderd het thema. Denk aan de legendarische Julientjesronde om 16 uur, waar deelnemers zo snel mogelijk een Julientje moeten verorberen en dan hun rondje moeten doen. Om 13 uur verkleden de lopers zich als hun favoriete Overpoortcafé.

Er valt van alles te beleven op het terrein. De kringen voorzien lekkernijen van croque monsieurs tot hamburgers tot snoepjes. Het animatieteam zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt en bij verschillende tenten kan je gadgets scoren.

Om de dag goed af te sluiten is er een afterparty gehost door TAGMAG en Peterman waar de lopers en supporters hun beentjes goed kunnen losschudden. De DJ's kondigen we heel binnenkort aan.

Meer weten? Alle info vind je hier.

Win reis naar Europese stad door deze snelle bevraging

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 12:30

Bij TAGMAG zijn we altijd benieuwd naar de gedachten en keuzes van studenten. Hoe zit het tegenwoordig met jongeren en werk? Zijn we meer gefocust op onze carrière, of kiezen we toch vaker voor flexibiliteit en meer vrije tijd? TAGMAG en Deltaworx (uitzendkantoor voor studenten) slaan de handen in elkaar en willen weten hoe jij erover denkt!

De incentive is crazy - al zeggen we het zelf - want je kan een reis (inclusief hotel!) naar één van de hoofdsteden binnen Europa winnen! Welke hoofdstad dat is, blijft een surprise.

Vul onderstaand formulier in en maak kans op een gratis reis voor jou en een vriend(in)!

Je kan deelnemen tot en met vrijdag 7 juni 2024 (12u00).

Deze gel kan een kater voorkomen voordat hij begint

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 10:23

Er zijn al veel remedies bedacht tegen die ellendige katers: vettig eten, een dafalgan innemen voordat je gaat slapen en natuurlijk de meest gekende: opnieuw beginnen drinken. Wetenschappers hebben nu ook een gel ontdekt die je kater zou moeten voorkomen. Het is een gel met ingrediënten zoals kaasresten (ja, echt!), zout, water, ijzer, glucose en zelfs goud.

Hoe werkt het dan? Nou, je smeert het op je huid nadat je hebt gedronken. En dan begint het magische deel: de gel verplaatst als het ware de afbraak van alcohol van je lever naar je maag. Dus in plaats van dat je lever die stofjes aanmaakt die je kater veroorzaken, gebeurt dat in je maag. Maar let op: het werkt alleen als er nog alcohol in je maag zit. Dus als je alles er al hebt uitgekotst, zal het geen zin hebben.

Ze hebben deze gel al getest op muizen, en het lijkt te werken! Als ze de gel 30 minuten na het drinken op de muizen smeerden, daalde hun alcoholniveau met 40 procent. En na vijf uur was het zelfs met 56 procent gezakt. Maar wees niet te enthousiast, het is nog niet klaar voor menselijk gebruik. Wetenschappers moeten nog een hoop testen doen voordat ze het aan ons kunnen geven. Dus voorlopig moeten we nog even afzien.

Ontdek meer