Kinepolis zendt songfestival-finale uit op groot scherm

Karen Luiken-18 april 2024 om 14:27- Foto:

Photo by Lucas van Oort on Unsplash

Kinepolis heeft goed nieuws voor liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. De bioscoopketen gaat de finale van het liedjesfestijn op groot scherm uitzenden in Antwerpen, Gent, Hasselt en Brussel.

Het Eurovisie Songfestival gaat over een paar weken van start in de Zweedse stad Malmö. Dinsdag 7 mei is de eerste halve finale, donderdag 9 mei de tweede. Op zaterdag 11 mei vindt de grote finale plaats en die kan jij vanuit een grote, rode zetel bekijken bij één van de hierboven genoemde Kinepolis-vestigingen.

De live-uitzending begint om 21.00 uur, maar de deuren van de bioscoop openen al om 19.45 uur. Wat je vanaf dat moment kunt verwachten? We citeren: ‘Een betoverende avond vol fantastische optredens en onvergetelijke muzikale momenten. Een sfeervolle ambiance in een zaal vol enthousiaste fans. En een speciale preshow met de allerbeste songs uit het Eurovisie Songfestival door de jaren heen, in samenwerking met MNM.”

Bezoekers worden getrakteerd op cava en nacho’s, en ontvangen bovendien 10 procent korting op alle producten in de shop van Kinepolis. Kaartjes koop je via deze link!

Selena Gomez emotioneel na staande ovatie van 9 (!) minuten

Karen Luiken-19 mei 2024 om 13:01

Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes een staande ovatie van maar liefst negen minuten gekregen voor de film ‘Emilia Pérez’, waar ze samen met Zoe Saldaña en Karla Sofía Gascón in te zien is. Volgens Variety is het de grootste staande ovatie ooit op het filmfestival.

Selena hield het tijdens de staande ovatie niet droog. Terwijl het publiek negen minuten lang klapte, toeterde, floot en juichte, veegde de zangeres haar tranen weg. Haar collega’s Zoe en Karla gaven elkaar een emotionele knuffel.

De film ‘Emilia Pérez’ gaat over Rita, een advocaat wiens kantoor eerder geneigd is criminelen te helpen dan gerechtigheid te vinden. Ze vindt een onverwachte uitweg wanneer Manitas, de gevreesde leider van een drugskartel, haar rekruteert om hem te helpen bij het voltooien van een geslachtsveranderende operatie om de vrouw te worden die hij altijd al wilde zijn. Selena speelt zijn nietsvermoedende vrouw.

'Europapa' populair in heel Europa

Karen Luiken-19 mei 2024 om 12:55

Het nummer ‘Europapa’ gaat als een trein sinds de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisiesongfestival. Sterker nog: het liedje doet het in veel landen beter dan ‘The Code’, de song waarmee de Zwitserse Nemo het liedjesfestijn won. Dat meldt de Telegraaf.

In een week tijd is ‘Europapa’ zo’n 25 miljoen keer gestreamd via Spotify. Het nummer kwam in verschillende Europese hitlijsten terecht en bereikte in Nederland, Vlaanderen én Litouwen de eerste plaats. In Finland belandde het liedje op de tweede plek, in Zweden op de vierde en in IJsland op de zesde. Verder is Joost Klein ook binnen gekomen in de hitlijsten van de landen Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië.

Wereldwijd hoor ‘Europapa’ bij de vijftig meest gestreamde singles en afgelopen vrijdag werd het bovendien de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar.

Ontdek meer