Ekonomika Kiesweek is van start gegaan

Chelsy Vanlerberghe-22 april 2024 om 11:14

De Leuvense studenten zijn klaar voor drie dagen feest, want de 95ste editie van het grootste studentenevenement van België gaat vandaag van start in hartje Leuven. De formule van de Ekonomika Kiesweek blijft hetzelfde als alle andere jaren: een week lang worden studenten verwend met gratis eten, drinken, attracties, feestjes en avondactiviteiten. En TAGMAG is natuurlijk ook van de partij.

Ekonomika Kiesweek is het jaarlijkse verkiezingsevenement van de studentenvereniging Ekonomika, één van de grootste studentenverenigingen van België. Jaarlijks wordt een nieuw bestuur, het Praesidium, verkozen om de vereniging te leiden. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste studentenevenement van België. Ploeg Elysium, bestaand uit 16 toegewijde economiestudenten, heeft dit jaar alles op alles gezet om van deze editie de grootste editie ooit te maken.

Op maandag en dinsdag worden de studenten hartelijk verwelkomd op het Ladeuzeplein in Leuven. Hier vinden ze de 40 meter hoge zweefmolen en voorzien verschillende partners zoals Red Bull en Stepstone ook tal van activiteiten. De studenten worden getrakteerd op gratis drank en eten.

Maandagavond wordt afgesloten met een TD in het Depot, waar de de energie nog nasiddert van het optreden van Pommelien Thijs de avond voordien. Marc Vertongen en Jack $hirak zullen ervoor zorgen dat het Depot nog 10 keer zo hard davert. En natuurlijk kan TAGMAG niet ontbreken om het feestgedruis vast te leggen.

Het driedaagse evenement bereikt zijn hoogtepunt op woensdag. In een locatie naast de Leuvense ring kunnen studenten de ultieme festivalvibes ervaren in drie sensationele domes. TAGMAG speelt voor Sinterklaas, want we hebben veel spullen om weg te geven, zoals unieke Red Bull merch, Burger King bonnen, Philips OneBlades, Grohe douchekoppen en meer. Niks gewonnen? Niet getreurd! De DJ’s in onze tent zorgen voor de beste vibes.

Meer info en de weekplanning van de Kiesweek vind je hier.

Ekonomika zet in op een algemeen ‘Feel Safe’-telefoonnummer, gratis gehoorbescherming en verantwoord drankgebruik.

Win reis naar Europese stad door deze snelle bevraging

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 12:30

Bij TAGMAG zijn we altijd benieuwd naar de gedachten en keuzes van studenten. Hoe zit het tegenwoordig met jongeren en werk? Zijn we meer gefocust op onze carrière, of kiezen we toch vaker voor flexibiliteit en meer vrije tijd? TAGMAG en Deltaworx (uitzendkantoor voor studenten) slaan de handen in elkaar en willen weten hoe jij erover denkt!

De incentive is crazy - al zeggen we het zelf - want je kan een reis (inclusief hotel!) naar één van de hoofdsteden binnen Europa winnen! Welke hoofdstad dat is, blijft een surprise.

Vul onderstaand formulier in en maak kans op een gratis reis voor jou en een vriend(in)!

Je kan deelnemen tot en met vrijdag 7 juni 2024 (12u00).

Deze gel kan een kater voorkomen voordat hij begint

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 10:23

Er zijn al veel remedies bedacht tegen die ellendige katers: vettig eten, een dafalgan innemen voordat je gaat slapen en natuurlijk de meest gekende: opnieuw beginnen drinken. Wetenschappers hebben nu ook een gel ontdekt die je kater zou moeten voorkomen. Het is een gel met ingrediënten zoals kaasresten (ja, echt!), zout, water, ijzer, glucose en zelfs goud.

Hoe werkt het dan? Nou, je smeert het op je huid nadat je hebt gedronken. En dan begint het magische deel: de gel verplaatst als het ware de afbraak van alcohol van je lever naar je maag. Dus in plaats van dat je lever die stofjes aanmaakt die je kater veroorzaken, gebeurt dat in je maag. Maar let op: het werkt alleen als er nog alcohol in je maag zit. Dus als je alles er al hebt uitgekotst, zal het geen zin hebben.

Ze hebben deze gel al getest op muizen, en het lijkt te werken! Als ze de gel 30 minuten na het drinken op de muizen smeerden, daalde hun alcoholniveau met 40 procent. En na vijf uur was het zelfs met 56 procent gezakt. Maar wees niet te enthousiast, het is nog niet klaar voor menselijk gebruik. Wetenschappers moeten nog een hoop testen doen voordat ze het aan ons kunnen geven. Dus voorlopig moeten we nog even afzien.

Ontdek meer